
Malzemeler:
500 gr. bamya2 adet soğan2 adet domates5-6 diş sarımsak1/2 limon suyu3 yemek kaşığı zeytinyağTuz ve karabiber
Yapılışı:
Bamyaların üstündeki sert bölümü
koni şeklinde kesilerek çıkartılır.
Tencerede küp doğranmış soğan ve
kıyılmış sarımsak yağ ile kavrulur.
Kabuklan çıkartılarak küp doğranmış
domates ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
İki bardak sıcak su eklenerek tencerede
2-3 dakika suyun fokurdaması beklenir.
Bamyalar kaynayan yemek suyuna
atılıp üzerine yarım limon suyu,
tuz ye karabiber serpilir.
Yemek fazla karıştırılmadan bamyalar
yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Limon dilimleriyle servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder