
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday1 kilo yoğurt1 tatlı kaşığı tuzSu
Yapılışı:
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayın ve düdüklü tencereye koyup
buğdayların üstüne buğdayların iki katı kadar bol su ekleyin.
Düdüklü tencerede buğdayları yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Buğdaylar iyice pişince derin bir kabın içinde yoğurdu çırpın ve
pişmiş olan buğdayları ve tuzu yoğurda ekleyip iyice karıştırın
ve soğuyana kadar bekletin. Hazırladığınız lebeni çorbasını
servis yaparken biraz buz ve suyla sulandırıp servis yapın.
Afiyet Olsun...
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayın ve düdüklü tencereye koyup
buğdayların üstüne buğdayların iki katı kadar bol su ekleyin.
Düdüklü tencerede buğdayları yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Buğdaylar iyice pişince derin bir kabın içinde yoğurdu çırpın ve
pişmiş olan buğdayları ve tuzu yoğurda ekleyip iyice karıştırın
ve soğuyana kadar bekletin. Hazırladığınız lebeni çorbasını
servis yaparken biraz buz ve suyla sulandırıp servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder