
2 su bardağı köftelik bulgur,
250 gr. dövülmüş yağsız kara et,
6 yemek kaşığı İsot,
1 tatlı kaşığı tuz,
Biraz tarçın,
Biraz karabiber,
8-10 adet yeşil soğan,
1 kuru soğan,
1 demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı salça.
Servis İçin1-2 adet marul,
2 domates,
2 salatalık,
1 demet nane
1 turp.
Çiğköfte için hazırlanan bakır leğene et, isot, tuz, ince doğranmış kuru soğan, tarçın ve karabiber konarak su ile bir.irine karıştırılır. Daha sonra buna kişi sayısına göre avuç avuç bulgur ilave edilerek yumuşayıncaya kadar yoğrulur.Daha sonra salça ilave edilir ve buna yedirilir.Daha önce ince ince doğranmış olan yeşil soğan ve maydanoz da bu karışıma ilave edilerek, su ile birlikte ezilerek, köfteye yedirilir.Küçük sıkımlara ayrılıp ve veya tabaklara konarak servis malzemeleri ile beraber servis yapılır.Not: Yoğurma işlemini yapmak ayrı bir maharet gerektirir. Mümkün olduğunca hiç ara vermeden ve hızlı bir şekilde, aşırı su katmadan, tercihen küp halinde 2-3 avuç buz atılarak hiç su almadan yoğurmak gerekir. Aksi taktirde köfte hamurlaşır ve şişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder